21.8.08

Maagontstekingen zijn dikke kak

Maagontstekingen zijn ECHT dikke kak. Je bent er niet echt ziek door, maar het doet zoveel pijn. Eigenlijk kan je alles nog wel doen, maar met pijn. Als je eet voel je de steken door je buik trekken. Als je slaapt word je er wakker van. Als je iemand tegen komt die je kent denken ze dat je een vies scharminkel bent omdat je gezicht verandert van uitdrukking omdat je zoveel pijn hebt.

Soms heb ik het gevoel dat niemand me begrijpt. Ik heb ook zoveel maagontstekingen. Zo erg zelfs dat ik al twee keer tevergeefs naar de specialist ben geweest(voor de maagontsteking). Hij zei me dat het niet normaal was, maar iets vinden dat doet hij niet. Ik moest nog in de scanner, maarja zeg na zoveel onderzoeken in mijn buik(ook voor mijn darmen) heb ik er echt wel genoeg van. Ik leef wel met de pijn.

Mijn leven is serieus veranderd door die stomme maagonstekingen en mijn PDS-syndroom. Vroeger kon ik overal naartoe zonder dat ik me zorgen hoefde te maken over het feit dat er geen toilet te vinden was, of kon ik vette frieten of pitta meeeten zonder daarna naar het toilet te moeten rennen. Ik kon dieëten door kilo's sla en tomaten te eten. Overal kon ik rondspringen, gekke bekken trekken en vriendelijk lachen naar de mensen omdat ik toen geen pijn moest verdragen.

Ik ben niet ziek, maar heb wel kwaaltjes, erge lastige kwaaltjes en het is lastig wanneer je soms weinig begrip krijgt wanneer je weeral eens afzegd omdat je pijn hebt.

3 opmerkingen:

Didier zei

Ze zeggen vaak zolang je pijn voelt ist een teken dat je nog leeft. Maar om eerlijk te zijn das dikke zever. Je mag niet opgeven van een oplossing te vinden. Ga eens naar andere dokters. Of soorten dokters. Mijn pa kon ook geen weg meer vant zeer. De huisdokter zei da et mentaal was :p Ie eeft wa moeten zoeken maar nu gaat hij naar nen kraker in combinatie met een meer alternatieve dokter. De mens kan weer wandelen en zijn voeten opheffen. Hij is er enorm op vooruit gegaan. Hij moet wel af en toe terug keren naar de dokter om zijn stekjes te krijgen (Ter informatie we lachen ermee dat ze hem gaan laten inslapen ;) ). Maar ie heeft terug nen leven. Da heeft ook aangesleept voor da ie de 'juiste' dokter te pakken had.

Dus mijn raad is niet opgeven. En kan de dokter niets vinden dan moe je naar een andere eens gaan. Want het kan ook niet zijn da er niets mis is.

Allé sterkte é. Mssn kunnen we niet inbeelden hoe zeer et doet, maar kdenk wel dat je moatn verstaan da et nie gemakkelijk is vo jon en zekers ermee rekening kun houden.

Groentjes
Didier

p.s. Kga anders de volgende keer gaan naar die dokter en eens vragen of ie voor jon ook iets zou kun doen? Ken zijn specialiteiten ook niet. Maar de eerste sessie zit je daar minimum nen uur vragen te beantwoorden. Ge moe maar wa laten weten.

Maud zei

nja tis niet dak niet keer iets anders geprobeerd heb é :)

kheb al van zo'n acupuncturist chinese pillekes gekregen datie speciaal heeft laten samenstellen voor me

kben bij een andere dokter geweest in gent die heeft me dan andere medicijnen voorgeschreven dan deze dat ik had, het hielp een tijdje maar dan uiteindelijk ook niet meer

ik dronk thee speciaal voor me buik, wat ook hielp maar uiteindelijk ook niet

het ligt veel aan mijn voeding en stress ...
maarja ... tis beetje overdreven met momenten

en ja ik weet wel dat er mensen zijn die me begrijpen, waaronder Kenny en jij en me ouders. Daar heb ik wel veel aan :)

Anoniem zei

pas als we ziek zijn, weten we hoe dankbaar we mogen zijn om gezond te zijn.Daarom een goeie raad : genieten als het kan!(maar wel verstandig hé)
(en ik spreek uit ervaring van ziek zijn )
Groetjes en hou je goed